ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول
#1
ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد

اکبر برزگر شنگل، هدایت عباسی، امید ساکی

چکیده
زمینه و هدف: شرایط­ جوی محیط­ کار در بهداشت حرفه­ ای در رده عوامل فیزیکی زیان­ آور تقسیم­ بندی می­ شود و پایش فردی، محیطی و کنترل این عامل زیان­ آور در محیط­ های کار بر­اساس مقررات بهداشتی الزام گردیده است. لذا در­این مطالعه چگونگی مواجهه کارگران با گرما و میزان تنش­ گرمایی در نانوایی­ های سنتی و ماشینی شهر ­کرمانشاه را در آذر و دی­ماه 1392مورد بررسی قرار­داده ­ایم.

روش بررسی: در­این مطالعه، از میان 213 نانوایی لواش­ سنتی و ماشینی سطح شهر­کرمانشاه، تعداد 63 نانوایی با 116 نفر شاغل به­ طور تصادفی انتخاب گردید و شاخص استرس­ گرمایی­ WBGT در­ناحیه کمر و نزدیک به شاطر اندازه­ گیری شد. همچنین از پرسشنامه ارزیابی مقدماتی تنش ­گرمایی، جهت بررسی عوارض انتزاعی ناشی از گرما برای کلیه افراد شاغل در نانوایی­ های مورد مطالعه استفاده شده­ است.

یافته­ ها: نتایج اندازه­ گیری­ ها نشان­ داد که میانگین شاخص­WBGT در نانوایی های لواش­ ماشینی 2.79­±25.63 درجه­ سانتیگراد و میانگین شاخص­WBGT در نانوایی­ های لواش­ سنتی 2.82±28.55 درجه سانتیگراد بود، که بصورت معناداری شاخص WBGT در نانوایی­ های لواش­ سنتی بیشتر از نانوایی­ های لواش­ ماشینی می­باشد(­0.05>p). همچنین در استخراج عوارض انتزاعی براساس پرسشنامه، مشخص گردید، 64.6­درصد از شاغلین مورد مطالعه در هردو گروه لواش­ سنتی و­ماشینی از درد­های عضلانی رنج می­برند.

نتیجه گیری: این پژوهش نشان­ داد در­فصل زمستان نیز، شاخص استرس­ گرمایی ­WBGT در­نانوایی­ های لواش­ سنتی بیشتر­از حد­مجاز بوده و­ از­ این نظر ­سلامت­ کارگران در نانوایی­ های سنتی شهر­ کرمانشاه نگران کننده است. همچنین این­ مطالعه نشان­ داد بیشتر کارگران شاغل در نانوایی­ های شهر­ کرمانشاه از دردهای عضلانی رنج می­ برند، لذا تحقیقات بیشتر برای ارائه راهکار مناسب جهت کاهش عوارض اسکلتی عضلانی کارگران شاغل در­نانوایی­ ها توصیه می­ گردد. 

کلیدواژه­ ها: استرس گرمایی، WBGT، نانوایی، کرمانشاه

نوع فایل:PDF
تعداد صفحات: 8

.pdf   muk-zanko-v19n60p14-fa.pdf (اندازه 137.23 KB / تعداد دانلود: 7)

منابع مورد استفاده:
zanko.muk.ac.ir
zanko.muk.ac.ir/article-1-343-fa.html&sw
پاسخ
  


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع:
1 مهمان