![]() |
|
مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفهای سال 98 - نسخه قابل چاپ +- انجمن بهداشت حرفه ای ایران (https://www.occupationalhealth.ir) +-- انجمن: دکترا و ارشد بهداشت حرفه ای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-117.html) +--- انجمن: ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، ارگونومی و ایمنی صنعتی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-158.html) +---- انجمن: مصاحبه با رتبههای برتر ارشد مهندس بهداشت حرفهای و ارگونومی (https://www.occupationalhealth.ir/forum-120.html) +---- موضوع: مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفهای سال 98 (/thread-4104.html) |
مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفهای سال 98 - masoomi - 08-12-2019 مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفهای سال 98 مصاحبهکننده: انجمن بهداشت حرفهای ایران تاریخ مصاحب: 1398/05/20 سلام لطفاً خودتان را معرفی کنید؟ و اینکه رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است. با سلام و عرض ادب. علی جعفری هستم از اصفهان. ورودی سال 94 دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مقطع کارشناسی پیوسته رشته مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار و با معدل 18.37 فارغالتحصیل شدم از این دانشگاه. در کنکور ارشد وزارت بهداشت در چه رشتههای آزمون دادید؟ رتبه و درصدهای که آوردید در درسهای مختلف چقدر بوده است؟ بنده فقط در رشته مهندسی بهداشت حرفهای شرکت کردم و رتبه 1 رو بهدست آوردم. درصدها هم به شکل زیر بودند: تخصصی: 52 فیزیک: 46 شیمی: 33 ارگونومی: 26 ریاضی: 22 زبان: 83 تقریباً از چه زمانی مطالعه برای آزمون را شروع کردید؟ و برنامه مطالعه شما به چه صورت بود؟ بنده مشخصاً برای کنکور از دی ماه مطالعهام را شروع کردم و تا زمان کنکور میانگین روزانه 5 الی 6 ساعت مطالعه داشتم. ولی مباحث اصلی دروس اختصاصی و درس زبان رو با توجه به این که سعی داشتم در طول تحصیل در دوره کارشناسی مطالعه کنم، تا حدودی آشناییهای لازم رو داشتم و این درسها را راحتتر پیش میبردم. فکر میکنم عامل اصلی اینکه درصدهایم کمی خوب شده همین مطالعات دوران کارشناسی بوده. البته هدف شخصی من کسب درصدهای بالاتری بود که متأسفانه حاصل نشد. کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مهندسی بهداشت حرفهای کدام ها هستند و در هر درس چه توصیههای خاصی به داوطلبان دارید؟ [attachment=3218] بنده منابع مطالعاتی و تحلیل سؤالات سنوات گذشته را در فایلی مجزا به پیوست ارائه دادهام. اما در اینجا تمایل دارم چند تجربه کلی خودم که شاید کمکی به دوستان و همچنین سطح علمی و عملی این رشته بکند را ذکر کنم؛ به نظرم هدف مناسب برای ادامه تحصیل در این رشته کسب رتبه، مدرک یا الزاماً ورود به دانشگاهی خاص نیست، بلکه تمامی این موارد می توانند وسیلهای برای فراگیری علم موجود در این رشته در جهت سالمسازی محیطهای شغلی باشند. چیزی که میشود گفت شاید برای برخی از داوطلبان دور از چشم مانده و باعث شده تمرکز اصلی بر روی "تستزنی و مطالعه تنها برای تست و نه برای یادگیری و استفاده" قرار بگیرید. با چنین هدفگذاری و نگرشی مطالعات در تمامی دروس حتی مباحثی که ممکنه علاقه کمتری برای آنها وجود داشته باشد راحتتر خواهد شد و یادگیری هم افزایش پیدا می کند. برای این کار هم به نظرم هیچ راهی بهتر از مطالعه منابع علمی شناخته شده که اغلب داوطلبان با آنها آشنایی دارند در کنار توجه به سؤالات سنوات گذشته جهت پی بردن به موضوعات مهمتر نیست. به علاوه بنده هیچگونه منبع کمک درسی رو توصیه نمیکنم و حتی برای داوطلبین و مخصوصاً برای خود رشته مضر می دانم. همچنین یک زمانبندی و برنامهریزی حتماً نیاز است برای اینکه منابع موردنیاز رو داوطلبان به حد مطلوبی مطالعه کنند. بهترین روش مطالعاتی هم برای هر شخص روشی هست که خود فرد تشخیص می دهد. امیدوارم تسلط داوطلبان دورههای آتی بر روی منابع و موضوعات بالاتر بره و شاهد درصدهای بالاتری در دورههای آتی باشیم. در مورد نمره حدنصاب زبان طبق مصوبات مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام که 25% بود و برای کلیه داوطلبان شرکتکننده در آزمون امسال محاسبه و اعمال شد چیست؟ به نظرم تصمیم کاملاً درستی است. منابع و رفرنسهای موجود فارسی اگرچه مناسب هستند اما کافی نیستند و یکی از نیازهای ادامه تحصیل در مقطع ارشد مطالعه منابع و همچنین مقالات است که اکثراً به زبان لاتین منتشر میشوند. این موضوع هم که تعدادی از داوطلبان سنوات گذشته با درصدهای خیلی پایینی در این درس وارد مقطع ارشد میشدند مزید بر علت است. نظرتان در مورد شبیه ساز پاسخنامه کنکور ارشد بهداشت حرفهای و ارگونومی سال 98 که توسط انجمن بهداشت حرفهای ایران در سامانه ohazmoon.ir انجام شد. چیست؟ به نظرم برنامه و کار خوبی است و باعث میشود تا زمان اعلام نتایج نگرانی داوطلبان کمتر بشود یا حداقل یک آگاهی نسبی به وضعیتشان در بین دیگر شرکتکنندهها پیدا کنند. نتایجی هم که برای بنده ارائه داد بسیار به نتایج نهایی نزدیک و کمککننده بود. با توجه به پیگیریهای خوبی هم که توسط انجمن بهداشت حرفهای ایران برای این شبیهساز صورت میگرفت، امیدوارم در سالهای بعد داوطلبان بیشتری از شبیهساز استفاده کنند و به صحت و کیفیت هرچه بیشتر این برنامه کمک کنند. ممنون از شما و رسانه خوبتان. |